Glutenfri tartelet-pie

Jeg havde en rest tarteletfyld stående i køleskabet, så jeg lavede en pie med det som fyld. Jeg valgte at lave dejen glutenfri for at afprøve hvordan det blev. Og resultatet var ganske glimrende, så her kommer opskriften. Jeg brugte mælk i min dej, men vand eller vegetabilsk mælk fungerer lige så godt.

Glutenfri tartelet-pie

Til 1 person

3/4 dl lunken væske (vand, mælk ell. lign.)

10 g gær

1 dl boghvedemel

1 dl rismel

½ tsk salt

3-4 dl tarteletfyld

Gæren røres ud i den lunkne væske, salt og mel tilsættes og det hele æltes godt sammen. Lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time. Dejen bliver mere luftig efter hævning end den var fra starten, men den bliver ikke lige så luftig som dej af hvedemel, da glutenfri meltyper har en meget ringere hæveevne.

Glutenfri gærdej til pie

Dejen rulles tyndt ud og et lille ildfast fad beklædes med dejen. Husk at der også skal være dej til at lave et låg af. Fyldes lægges i dejen.

Fyld i pie-dejen

Resten af dejen lægges på som låg og pien pensles med olie. Olien gør at den færdige pie ikke bliver alt for tør og giver en gylden overflade.

Færdig pie klar til at komme i ovnen

Pien bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Færdigbagt pie

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Kalkun, Mælkefri opskrifter, Stop spild af mad. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>