Glutenfri tærtebund

Inspireret af en opskrift i Helle Kofoeds kogebog Glutenfri, lavede jeg denne glutenfri tærtedej. Den blev sprød og lækker og jeg foretrækker den klart frem for de almindelige tærtebunde, jeg plejer at lave.

Til 1 stor og 1 lille tærte eller til et større ildfast fad

150 g kogte kartofler

50 g majsmel

50 g boghvedemel

50 g sesamfrø

50 g risflager

50 g hirseflager

50 g olie

1 tsk urtesalt

1 dl vand

Alle ingredienser køres sammen i foodprocessor til en ensartet masse. Hvis dejen ikke hænger sammen, så tilsæt en lille sjat vand mere.

Mikset glutenfri tærtedej

Mas dejen ud i to tærteforme eller et ovnfast fad. Det er nemmest med fingrene. Dejen skal dække hele bunden og kanten. Hvis du bruger et fad med høj kant, så lad dejen gå op ad kanten så det passer med den mængden fyld, du vil fylde i. Tærtebunden prikkes med en gaffel og forbages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Prikket tærtebund klar til at komme i ovnen

Når tærtebunden er forbagt, kan du fylde den med det fyld du har lyst til og bage tærten færdig.

Tærtebunden bliver sprød og lækker. Hvis du har noget dej i overskud, så bred det ud på bagepapir og bag det som knækbrød, evt. drysset med lidt flagesalt, krydderier eller kerner.

Glutenfri tærte med grøntsager, kikærter og ost

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Mælkefri opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>