Glutenfri rabarbermuffins uden mælk og sukker

glutenfrit bagekursus hos Aurion fik vi ikke afprøvet disse muffins, da det var lige inden rabarbersæsonen. Jeg fandt fine røde vinrabarber i min have og var ret tilfreds med resultatet. Rabarberne giver en frisk og syrlig smag og jeg er vild med den kokossmag der også er i kagerne. Dadlerne tilfører rigeligt sødme, så man slet ikke savner sukker. Prøv evt. at bage kagen i en smurt springform i stedet, så slipper du for at stå og fedte med at få dejen ned i muffinformene.

Opskriften er udviklet af Lone Bang og jeg har fået lov at viderebringe den her på bloggen.

Ca. 8 muffins

175 dadler

2 æg

75 g smagsneutral olie

125 g soyamælk eller anden plantemælk

125 g rismel

1 tsk bagepulver

75 g hirseflager

50 g kokosmel

150 g rabarber i ½ cm tykke stykker

Alle ingredienser undtagen rabarber køres i foodprocessor til en ensartet masse. Rabarber røres i dejen og den fordeles i muffinsforme og bages ca. 25 minutter ved 175 grader.

Hvis du ikke spiser alle kagerne med det samme, skal de opbevares i køleskabet eller fryseren, da de har en ringe holdbarhed, grundet det lave sukkerindhold.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Andres opskrifter, Dessert, Glutenfri opskrifter, Kage, Mælkefri opskrifter, Sukkerfrie opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>