Glutenfri pizza

På glutenfrit bagekursus hos Aurion, fik vi udleveret en opskriftsamling med gode og nemme glutenfri opskrifter på både brød og kage. Desværre er opskrifterne ikke tilgængelige på hverken nettet eller i bogform, men jeg fik lov til af Lone Bang der afholdte kurset og som har udviklet opskrifterne, at offentliggøre opskrifterne på min blog.

Den første opskrift jeg har afprøvet hjemme, er glutenfri pizza. Dejen kan også bruges til tærter og hvis du udelader olien i dejen, får du det lækreste foccacia. Smid oliven, salt og rosmarin på toppen og spis det friskbagt. Selv dem der forsager glutenfri kost, kan med stor sandsynlighed lide det. Foccaciaen skal have ca. 25 minutter ved 200 grader.

Det er vigtigt at forbage dejen til pizza eller tærte for at danne en skorpe på brødet, så fyldet ikke flyder sammen med dejen. Dejen skal ikke hæve, så du kan blande dejen, smide den i ovnen og forbage den, mens du forbereder fyldet.

1 stor pizza, bradepandestørrelse

15 g HUSK

5 dl lunkent vand, ca. 45 grader

½ tsk salt

100 g risflager

225 g rismel

1 tsk bagepulver

Vand og HUSK røres grundigt sammen, gerne med håndmikser og trækker i ca. 10 minutter. Det får en konsistens som tapetklister.

De øvrige ingredienser blandes med væsken og æltes sammen, enten med hænderne eller med håndmikser. Konsistensen er lidt som når man blander mel og vand og ælter det til en “tyggegummi”klump. Det skal ikke æltes længe, blot nok til at blive til en sammenhængende dej. Hvis det er første gang du prøver at bage glutenfrit, skal du være opmærksom på at dejen er meget anderledes end en almindelig hvededej.

Dejen rulles ud, det gøres nemmest mellem to stykker bagepapir, så dejen ikke hænger fast i bagepapiret.

Pizzadej klar til at blive forbagt

Pizzabunden forbages ca. 15 minutter ved 200 grader.

Forbagt pizzabund klar til fyld

Fyldet kommes på pizzabunden og pizzaen bages ca. 20 minutter ved 200 grader.

Prøv pizza med friske tomater, mozzarella og frisk basilikum eller med asparges, forårsløg og peberfrugt eller brug dit yndlingsfyld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Andres opskrifter, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

4 Responses to Glutenfri pizza

  1. Pingback: Pizza med friske tomater, mozzarella og basilikum « Fenjas mad

  2. Pingback: Pizza med asparges og rød peber « Fenjas mad

  3. Hi Fenja!

    Is it the HUSK that binds the whole thing together then? Will have to try!

    • Hej Thierry
      HUSK er fibertilskud og det suger en masse vand, når det får lov at stå i blød i lunkent vand, inden det blandes med resten af dejen. Det giver fugtighed og gør at brødet bliver lige så lækkert som brød bagt med glutenholdigt mel. Det er ikke som sådan bindemidlet, men det gør at bagværket bliver en succes.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>