Glutenfri kerneboller

Denne opskrift er en videreudvikling af en opskrift jeg fik på glutenfrit bagekursus hos Aurion. Den oprindelige opskrift er udviklet af Lone Bang, der blandt andet udvikler opskrifter til Ren Kost i Aarhus. Hendes opskrift er baseret på rismel og risflager, men jeg har valgt at supplere med boghvedemel og majsmel samt hirseflager. Du kan i princippet variere som du har lyst og ud fra hvad du har i skabene. Men forholdet i denne opskrift ved jeg bliver vellykket, så start evt. med at følge opskriften, inden du eksperimenterer.

Hvis du ikke har erfaring med glutenfri bagning, så stol på opskriften. En ny type dej kræver tilvænning og en glutenfri dej opfører sig overhovedet ikke som en almindelig hvededej. Denne dej er hævet med bagepulver, så der er ingen hævetid. Du rører dejen sammen og sætter bollerne i ovnen, lettere kan det nærmest ikke blive. Du kan med fordel blande flere portioner når du alligevel er i gang, så du har dine egne bageblandinger, klar til at blive lavet til boller på travle dage. HUSK skal ikke blandes i din bageblanding, da det skal røres ud i vandet og suge vandet før resten tilsættes. Det giver saftige og lækre boller.

15-20 boller

30 g HUSK

1 l lunkent vand, ca. 45 grader

1 tsk salt

140 g kerner, eks. solsikke, hørfrø, sesam og græskarkerner, gerne en blanding

100 g risflager

80 g hirseflager

200 g rismel

200 g boghvedemel

75 g majsmel

2 tsk bagepulver

HUSK piskes ud i vandet og får lov at trække i ca. 10 minutter.

Imens vejes de tørre ingredienser af og blandes med væsken. Dejen blandes godt sammen og samles. Den er meget løs i forhold til en hvededej.

Dejen formes til boller, enten med hænder der er dyppet i vand, med skeer eller med et decilitermål.

Bollerne bages ved 200 grader i ca. 35 minutter. De bliver ikke mørke på samme måde som hvedeboller.

De er virkeligt lækre lune. Dagen efter er de bedst efter en tur på brødristeren, som det meste andet brød. Skyl bollerne under den kolde hane, inden de kommer på brødristeren, det giver en sprød skorpe og saftigt brød.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Brød, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>