Glutenfri kartoffelfrikadeller

Denne opskrift har jeg fundet i den skønne kogebog Det helbredende køkken, og så har jeg gjort den glutenfri. Den originale opskrift er med havregryn og rasp i stedet for hirseflager og majsgryn. Du kan bruge hvad du har i køkkenet og hvad du kan lide. Det samme gælder for krydderierne. Hvis du holder dig til mængderne, kan du variere i vildskab og stadig få et godt resultat.

6-8 frikadeller

300 g kartofler

25 g løg

½ dl soyamel

½ dl mælk (komælk eller plantemælk)

½ dl hirseflager

½ dl majsgryn

1 tsk kryddersalt

2 tsk tørret estragon

Soyamel og mælk blandes sammen med salt og estragon. Kartoflerne rives groft og løget snittes fint. Blandes med resten af ingredienserne og farsen får lov at trække i ca. 10 minutter, så hirseflagerne kan nå at suge væden til sig og gøre farsen fast.

Farsen formes til frikadeller med hænderne eller med en ske. Farsen skal presses let sammen, så det er en god idé at tage hænderne til hjælp. De steges på en pande ved middel varme, til de er sprøde og lysebrune på begge sider. Husk at de er lavet af rå kartofler, så de skal stege i ca. 10-15 minutter, før de er færdige. Regulér temperaturen, så de ikke bliver for mørke.

Serveres som almindelige frikadeller, evt. med rødbedesalsa og en god salat eller godt brød. De smager også godt kolde i madpakken eller som fyld i en sandwich.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

4 Responses to Glutenfri kartoffelfrikadeller

  1. Kære Fenja,
    Tusind tak for rosen til mine opskrifter i “Det helbredende køkken”. Den er jeg meget stolt over og glad for.
    Både rødbederetten og frikadellerne ser forrygende ud.
    Kærlig hilsen
    Kirsten

  2. Anja Tegen says:

    Hej Fenja.

    Jeg tænker….. kan man bruge gulerødder i stedet for kartofler tror du, hvordan vil det opføre sig tænker du? :)

    Mvh.
    Anja

    • Hej Anja
      Jeg tror gulerødder mangler stivelse i forhold til kartofler, så hvis du skifter alle kartoflerne ud med gulerødder, ville jeg nok sørge for at tilsætte en god portion kartoffelmel eller maizenamel.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>