Glutenfri fiberboller med svesker og kokos

Jeg faldt over kogebogen Hold maven flad, der er opfølgeren til Spis maven flad. Jeg blev inspireret af en af deres opskrifter på brød, hvor de bruger mange andre ingredienser end mel og helt udelader hvedemel. I denne opskrift brugte de bygmel. Ud over at jeg skiftede bygmel ud med ris- og boghvedemel, har jeg holdt mig ret meget til opskriften og resultatet blev ret lækkert. Og meget forskelligt fra det glutenfri brød, jeg plejer at bage.

Ca. 10-15 boller, alt efter størrelse

1 dl hørfrø + 1 dl kogende vand

3 dl lunkent vand, ca. 45 grader varmt

20 g HUSK

2 tsk tørgær, ca. 7 g

½ tsk salt

30 g olivenolie

1 dl sesamfrø

40 g svesker

20 g kokosmel

75 g rismel

75 g boghvedemel

Hørfrø overhældes med kogende vand og står og trækker ca. 10 minutter. HUSK piskes sammen med det lunkne vand, piskes et par minutter og får lov at trække ca. 10 minutter. Det bliver en meget bastant tapetklisterlignende masse.

Når begge dele har trukket, røres tørgær, salt og olivenolie i HUSK-blandingen sammen med de udblødte hørfrø. Sveskerne klippes i små stykker på størrelse med rosiner. Det er langt nemmere at klippe end at skære i tørret frugt.

Resten af ingredienserne røres sammen og røres 5-10 minutter med håndmikserens dejkroge.

Dejen hæver overdækket et lunt sted i 1-2 timer. Sættes med fugtige hænder på bagepapir og trykkes let flade. Dejen skal ikke æltes igennem og bollerne skal ikke efterhæve.

Bages ca. 35 minutter ved 200 grader.

Bollerne skal køle af 5-10 minutter inden de skæres over, da de har tendens til at være klæge, lige når de kommer ud af ovnen.

Bollerne er luftige, saftige og fyldt med kerner. De mætter og er gode som mellemmåltid eller som basis i madpakken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Brød, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Glutenfri fiberboller med svesker og kokos

  1. det lyder som noget jeg skal have afprøvet – de lyder som gode morgenmads eller eftermiddagsthe’s boller, da kokosmelet vel gør dem en anelse søde?

    • Kokosmelet giver ikke så meget sødme, men det gør sveskerne i stedet. Så ja, eftermiddagsmad er det godt til. Og dagen efter det er bagt, skal det bare have en tur på brødristeren, så er det lækkert og sprødt igen :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>