Glutenfri brownie uden sukker og mælk

glutenfrit bagekursus hos Aurion, bagte vi en stor mængde kager uden gluten, mælk og sukker. Denne opskrift er på brownie og den smager virkeligt godt. Smagen er meget intens og jeg ville nok ikke have gættet at der ikke var sukker i. Du kan vælge at bage kagen i smurt springform eller lignende i stedet for muffinsforme.

Opskriften er udviklet af Lone Bang og jeg har fået lov til at viderebringe den her på bloggen.

8 muffins

250 g dadler

2 æg

1 dl vand

50 g peaunutbutter

75 g smagsneutral olie

25 g soyamælk eller anden plantemælk

1 tsk kanel

35 g kakao

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

50 g rismel

50 g mandler

Alle ingredienser undtagen mandler køres sammen i foodprocessor til en ensartet masse. Mandlerne tilsættes og køres med et øjeblik, så de er grofthakkede.

Fyldes i muffinforme og bages ca. 25 minutter ved 175 grader.

Spiser du ikke alle kagerne med det samme, skal de opbevares i køleskabet, da de ikke kan holde sig som almindelig kage, når der ikke er sukker i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Andres opskrifter, Dessert, Glutenfri opskrifter, Kage, Mælkefri opskrifter, Sukkerfrie opskrifter. Bookmark the permalink.

8 Responses to Glutenfri brownie uden sukker og mælk

 1. Belinda Pallesen says:

  Hej
  Jeg har bagt Brownie som en hel kage i en springform, ca. 45 min. Super skøn kage / dessertkage (brugte dog alm letmælk)
  Belinda

  • Det lyder også lækkert. Og ja, man kan sagtens bruge almindeligt mælk. Opskriften er fra et kursus, hvor der var fokus på at undgå de værste allergener i opskrifterne, men det er dejligt at du selv fandt ud af at skifte ud med hvad du havde i køkkenet.

 2. Helle says:

  uhmm..
  Kan man fryse dem ned?

 3. Yasemin says:

  Kan man bruge andet end rismel/mandelmel osv som stadig er sundt? Noget som er muligt at købe i en almindelig kæde butik!

  • Hej Yasemin
   Rismel, som Urtekram har i deres sortiment som fuldkornsrismel, kan købes i langt de fleste supermarkeder, blandt andet Kvickly, Kiwi, føtex, Netto (som Spot-vare, men jævnligt på hylderne), SuperBrugsen og Bilka samt selvfølgelig helsekostforretninger. Og der står ikke mandelmel i opskriften, men mandler, og de kan også købes i langt de fleste butikker.
   Du kan sagtens skifte rismel ud med boghvedemel eller majsmel (ikke majsgryn/polentamel) eller hvede- eller speltmel, hvis det ikke behøver være glutenfrit.
   Held og lykke med bagningen :-)

 4. rikke says:

  Er det almindelig eller varmluftsovn?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>