Glutenfri appelsinmuffins uden mælk og sukker

Endnu en opskrift på kage uden gluten, sukker og mælk, fra glutenfrit bagekursus hos Aurion. Opskriften er udviklet af Lone Bang og jeg har fået lov til at bruge den her på bloggen. Jeg har lavet en anelse om på hendes opskrift. Hun bruger rent rismel, jeg har udskiftet noget af rismelet med boghvedemel, da jeg synes bagværk kun på rismel har en tendens til at komme til at smage lidt af ris.

ca. 9 muffins

200 g økologisk appelsin

170 g stenfri dadler

2 æg

75 g olie

85 g boghvedemel

100 g rismel

35 g ris- eller soyamælk

½ tsk natron

½ tsk bagepulver

1 nip salt

Appelsinen vaskes og skæres i kvarte. Kernerne fjernes og appelsin, men skal og det hele, kommes i foodprocessor med æg og dadler og køres til en ensartet masse. Det kan tage lidt tid at få al appelsinen hakket.

Resten af ingredienserne kommes i foodprocessoren og køres sammen med appelsin-dadelmassen. Fordeles i muffinforme.

Bages ca. 25 minutter ved 175 grader.

Hvis du ikke spiser dem alle med det samme, skal de opbevares i køleskabet, da de grundet det lave sukkerindhold har ringe holdbarhed ved stuetemperatur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Glutenfri opskrifter, Kage, Mælkefri opskrifter, Sukkerfrie opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>