Fuldkornskanelsnegle med marcipan

Disse kanelsnegle er med halvt fuldkornsmel, hvilket giver dem lidt mere substans, uden de bliver tunge og fyldet er sødet med banan og marcipan, så den samlede sukkermængde er meget lille. Et godt alternativ til de almindelige kanelsnegle af hvidt hvedemel og med meget sukker i. Og de smager fantastisk. Jeg blev inspireret af Klidmosters opskrift og tilsatte mere fuldkorn og mindre sukker end hun bruger.

Ca. 15 snegle

Dej:

½ pakke gær

2½ dl mælk, evt, soyamælk

2 spsk neutral olie

½ tsk salt

1 tsk kardemomme

100 g grahamsmel

100 g fuldkornsspeltmel

200 g hvedemel, evt. Tipo 0

Fyld:

100 g marcipan

1 æble, ca. 100 g

1 moden banan, ca. 100 g

2½ spsk kanel

Dej: Gær røres ud i mælken. Bruger du kold mælk, skal dejen hæve 1½-2 timer, bruger du lunet mælk, skal den hæve omkring ½ time. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes grundigt, gerne i røremaskine. Tilsæt evt. en smule ekstra hvedemel, hvis dejen er for våd og klistret. Du skal kunne rulle dejen ud efter endt hævetid. Stil dejen til hævning et lunt sted, til den er hævet til dobbelt størrelse.

Fyld: Bananen moses og blandes med kanel. Marcipan og æble rives groft og blandes med bananmosen.

Dejen rulles efter hævning ud til et tyndt rektangel og fyldes smøres ud i et jævnt lag på dejen. Sørg for at komme helt ud til kanterne. Rulles sammen til en pølse, på den lange led. Skæres i ca. 1½ cm brede skiver, lægges på bagepapir på en plade og trykkes let flade. Efterhæver ca. ½ time.

Bages ca. 15 minutter ved 225 grader. De smager allerbedst lune.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Kage, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fuldkornskanelsnegle med marcipan

  1. Hehe, man skulle næsten tro du havde læst mit mislykkede forsøg på kanelsnegle her: http://www.homemadeheaven.net/2012/06/mlkefri-jordbr-banan-is-og-kanelbullar.html. Dine ser 1000 gange lækrere ud end det resultat jeg endte ud med :P

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>