Frugtsalat med hjemmelavet råcreme og chokolade

Frugtsalat er som regel et kæmpe hit og det er en af favoritdesserterne hjemme hos os. Du kan bruge alle slags frugter, så tøm frugtskålen. Jeg foretrækker friske frugter, men du kan også bruge frugter fra dåse. Frugter der er ved at være lidt triste at se på, er gode til frugtsalat og det er en super måde at få brugt frugten inden den kun er værd at smide ud til fuglene.

Beregn 2 stykker frugt per person. Eller noget mere. Vi har som regel en meget tom skål inden alle mener de har fået hvad de kunne spise. Brug en god mørk chokolade. Lys chokolade eller chokolade af ringe kvalitet smager bare ikke nær så godt i frugtsalaten.

Den hjemmelavede råcreme er super nem at lave og meget mere lødig end de færdige vaniljecremer man kan købe. Fordelen er også at du ved hvad der er i og at du selv kan regulere hvor sød du vil have den. Jeg foretrækker at den ikke er for sød, så frugten også får lov at smage igennem. Har du ikke ren vanilje, så erstat noget af flormelisen med vaniljesukker.

Til 4 personer

2 æbler

2 pærer

2 bananer

200 g vindruer

50 g god mørk chokolade

1 bæger past. æggeblommer

1 spsk flormelis

1/4 tsk ren vanilje

1 dl piskefløde

Frugterne renses og skæres i små stykker. Vindruerne halveres og hvis de ikke er kernefri, fjernes kernerne. Chokoladen hakkes. Frugt og chokolade vendes sammen i en skål.

Æggeblommer, vanilje og flormelis piskes hvidt og luftigt. Det betyder at det kommer til at fylde omtrent dobbelt så meget, hvis ikke mere, og det bliver tydeligt meget lysere i farven. Fløden piskes til skum og blandes med æggemassen.

Råcremen vendes i frugterne og salaten er klar til servering.

Rent guf

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Frugt, Glutenfri opskrifter. Bookmark the permalink.

One Response to Frugtsalat med hjemmelavet råcreme og chokolade

  1. Har du tænkt over hvordan man laver råcreme uden Arla? Det kunne være super godt med et alternativ til os mælkeallergikere :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>