Fødselsdag med masser af madrelaterede gaver

I går havde jeg fødselsdag og vanen tro, havde jeg inviteret venner, familie og godtfolk til hjemmebagte boller og diverse andre lækkerier fra mit køkken.

Gæsterne havde skønne gaver med til mig og langt de fleste havde noget med MAD at gøre. Jeg tror sørme folk omkring mig, kender mig og ved hvad der gør mig glad :-) Jeg vil gerne dele mit loot med jer, fordi jeg er så glad for alle gaverne og gerne vil huske dem :-)

Signes rugbrød

Et helt friskbagt rugbrød, der stadig var lunt. Bagt med svedjerug fra Falslevgaard mølle, købt på torvet dagen før og malet 9. januar. Så bliver det vist ikke mere friskt. Der fulgte også en biograftur med giveren med.

Den lille grønne

Kirstens Skaarups Den lille grønne for madpakkespisere. En skøn, skøn kogebog, som jeg har lånt en del gange på biblioteket, men aldrig har haft held til at anskaffe selv. Nu har Kirsten Skaarup genudgivet den og den er fuld af lækre opskrifter, som jeg glæder mig til at afprøve. Jeg fik to af dem, så den ene bytter jeg nok til en anden af hendes kogebøger.

Mayas chai

Hjemmelavet chai-te, helt frisklavet. Selvom jeg ikke drikker sort te, bliver jeg nødt til at prøve den, for den dufter ganske enkelt helt forrygende. Friskknuste krydderier er bare bedre end de færdige teblandinger man køber, som har stået på lager i mange måneder. Der fulgte også en fin stueplante med, der har boet hos giverne i lang tid og nu skiftede hjem til min stue.

Yogi og dolce latte

To pakker lækker Yogi te: Classic og Licorice Mint. Jeg elsker Yogi te og det er nogle meget gode varianter. Der fulgte også et glas Dolce Latte karamelcreme med, som røg på bordet til bollerne med det samme, så der er ikke meget tilbage. Rent kræs.

Lille pande

En lille pande til vores induktionskomfur. Den er praktisk, hvis jeg kun skal lave et enkelt spejlæg eller når jeg skal lave noget andet til mig selv, når resten af familien skal have svinekød eller andet jeg ikke har lyst til at spise.

Kunst og køkkentøj

Et gavekort til Kunst og Køkkentøj. Det bliver vist et af de dyreste gavekort jeg har fået, for jeg tvivler på at jeg kan nøjes med at bruge det pågældende beløb, når jeg først kommer derind. Den butik er simpelthen for lækker, når man interesserer sig for køkkenudstyr. Der fulgte også et glas hjemmelavet æblemarmelade med lime og palmesukker fra Frøken Annes Køkken med. Det glæder jeg mig til at smage.

Før vi blev lette

Christian Hjelms album Før vi blev lette. Forsangeren fra Figurines klarer sig rigtigt godt på dansk og jeg glæder mig til at høre hele albummet. Hittet Lang vej igen, som bliver spillet en del i P3 og P4, kan jeg godt lide. En af de få gaver der ikke havde meget med mad at gøre.

Biftur

Gavekort til biografen inkl. popcorn og sodavand og ikke mindst børnepasning. Så får vi mulighed for at være kærester og samtidig ved vi at børnene er sammen med nogle, de er rigtigt glade for. Ikke dårligt :-) Og popcorn og sodavand har jo også lidt med mad at gøre, så temaet holdt også i denne gave :-)

Frø og smykker

Hareørefrø fra Frøbutikken. En prydsplante, så jeg må ikke spise den. Og et smukt smykkesæt fra Pilgrim, lige i mine farver og med god samvittighed, da købet støtter Læger uden grænser.

Anemette Olesen Urtete

Anemette Olesens Urtete til daglig glæde. I efteråret gik jeg i gang med at samle urter i haven til hjemmelavet urtete og denne bog er rigtig god. Den gennemgår de grundlæggende ting om indsamling og tørring af urter, brygning af te og urteteens historie. De enkelte urter har hvert deres opslag, med gennemgang af udseende, duft, hvornår de skal indsamles, hvilke dele af planten der bruges og hvilke andre urter de smager godt med. Der er også et afsnit om hvilke urter der kan bruges ved forskellige skavanker, som køresyge, hoste, diarre, hovedpine og hjertebanken.

Grove løjer

Anne W. Ravns Grove løjer. Jeg har ikke nået at kigge så meget i bogen endnu, men den har generelt fået gode anmeldelser og fokuserer på hvordan forældre og børn kan blive bedre til at lave mad sammen. Det er en af de ting jeg gerne vil blive bedre til med mine børn, så jeg ser frem til at få tid til bogen.

Roses tegning

En fin tegning, min store datter har lavet i børnehaven. Det bedste ved tegningen var hvor meget hun gik op i at den skulle på morgenbordet sammen med de andre gaver. Hun havde også sørget for at der blev stillet flag op udenfor. Ret godt når hun kun er 3½ år.

Ukrudtskogebogen

Ukrudt – En kogebog med nordiske urter af Rasmus Leck Fischer og Katja Dahlberg. Jeg havde egentlig ønsket mig Anemette Olesens Ukrudt, men den er ikke tilgængelig i almindelige boghandlere, men skal findes i helsekosten eller via nettet, derfor blev det denne bog. Jeg skal have kigget nærmere på den for at beslutte om jeg vil beholde den eller måske bytte den, så jeg i stedet kan få den bog jeg ønsker mig. Jeg har en idé om at denne kogebog bruger ukrudtet som krydderier i maden, mens Anemette Olesens bog tager udgangspunkt i ukrudtet som det bærende element i retterne og det er mere hvad jeg har lyst til at bruge.

Lykkes sammenplantning

En fin sammenplantning til at stille i vindueskarmen. Den kan heller ikke spises, men så kan den afløse de planter jeg fik sidste år, som ikke helt har overlevet. Jeg er ikke så god til planter, meget bedre til at spise dem ;-)

Sidst, men ikke mindst, fik jeg en middag på Nordens Folkekøkken sammen med min dejlige kæreste. Menuen ser rigtig lækker ud og jeg ser frem til at bruge en aften med min udkårne og god mad. Jeg tror bestemt, han har valgt rigtigt, da han valgte den restaurant til os.

Jeg fik også nogle kontanter, som jeg tror jeg vil bruge til at købe udstyr til vores nye kamera, som vi brugte julegavepengene til. Vi har købt et Sony A37 og indtil videre er jeg ret imponeret over det i forhold til det gamle. Nu mangler jeg bare at lære at bruge det.

Det har været en indbringende fødselsdag og jeg føler mig velsignet med så mange gode venner og familiemedlemmer, der ved hvad jeg bliver glad for. Jeg er taknemmelig for hver eneste af gaverne og glæder mig til at nyde dem alle sammen, TAK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Alt det andet. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>