Fløjlsbløde fuldkornspandekager

Fuldkornspandekager lyder tungt og en del opskrifter smager også lidt for helseagtigt og sundt. Denne opskrift kombinerer 100 % fuldkorn, dejlig smag og god mæthedsfølelse. Pandekagerne kan med fordel bages om aftenen og varmes op til morgenmaden, så der er tid til at servere pandekager til morgenmad selv på hverdage. Servér med frisk frugt eller frugtmos eller servér dem som søndagsmorgenmad med marmelade, sirup og hakkede nødder. På billedet er de anrettet med chokoladesovs og kokosmel. Mums!

Morgenmad til 4-5 personer

2 dl havregryn, helst grovvalsede

4 dl vand

5 æg

2½ dl mælk

200 fuldkornsspeltmel

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

Havregryn og vand koges til en lind havregrød og køles en smule af. Alternativt kan bruges en rest kold havregrød.

Havregrøden blandes med de øvrige ingredienser. Brug en håndmikser, så går det som en leg.

Dejen steges som små, tykke pandekager i en smule fedtstof på en varm pande.

Fløjlsbløde fuldkornspandekager

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Morgenmad. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fløjlsbløde fuldkornspandekager

  1. Christina says:

    Tror du man kan bruge noget andet i stedet for havregryn? F.eks. perlebyg? :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>