Fiskefrikadeller med røget hellefisk

Normalt sværger jeg til at lave alt fra bunden, men fiskefars er en af de ting hvor det endnu ikke er lykkedes mig at finde en opskrift, der vil lykkes for mig, så jeg køber fiskefars færdig. Når jeg ikke køber den friske fra fiskemanden på torvet, er det Pernilles fiskefars jeg tager med hjem. De andre varianter i køledisken kan jeg simpelthen ikke lide.

Men en færdigkøbt fars kan snildt piftes op, så den bliver spændende og forskellig fra gang til gang. Tilsæt fintrevne grøntsager, grofthakkede rejer, fintrevet citronskal, hakkede oliven eller masser af friske krydderurter i farsen og du får nogle virkeligt lækre fiskefrikadeller.

I denne variant prøvede jeg at tilsætte røget hellefisk. De varme frikadeller smagte virkeligt meget af røget hellefisk og havde både fedmen og røgsmagen med, mens de kolde deller var noget mere afdæmpede i smagen. Jeg kunne nok godt finde på at tilsætte mindre hellefisk en anden gang, hvis de skal spises varme, eller mere hvis de skal spises kolde. Men prøv dig frem. Og det er helt sikkert også et hit med røget laks.

Til 4 personer

500 g færdig fiskefars

100 g gulerod

50 g røget hellefisk

Guleroden rives fint, hellefisken hakkes groft og det blandes med fiskefarsen. Steges til frikadeller på en godt varm pande med rigeligt fedtstof.

Serveres med samme tilbehør som normale fiskefrikadeller. Jeg serverede dem med kartoffelrøsti med rødbede og dampede bønner.

De kolde deller er gode i madpakken. Og hvis du har mange i overskud, kan du med fordel fryse dem og tage dem op i løbet af ugen, når madpakken skal smøres.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Fisk. Bookmark the permalink.

One Response to Fiskefrikadeller med røget hellefisk

  1. Pingback: Kartoffelrøsti med rødbede | Fenjas Mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>