Ferskendessert med is og chokolade

Jeg fandt en dåse ferskner i skuffen og lavede denne dessert ud af den. Jeg brugte nogle af fersknerne til en langtidsstegt lammekølle og resten af dåsen til desserten.

4 personer

4 halve ferskner fra dåse

Ferskenlagen fra dåsen, ca. 2½ dl

1/4 l soya- eller piskefløde

2-3 spsk flormelis

Mørk chokolade, fintrevet

Ferskenlage og fløde røres sammen og smages til med flormelis. Væsken hældes i ismaskine og køres til det er frosset til en blød is.

Læg en halv fersken på en skærebræt og brug en skarp kniv til at skære skiver fra ½ cm fra toppen og ned til bunden. Toppen skal være intakt, så du kan sprede frugten ud som en vifte. Alternativt kan du skæres den i skiver eller tern eller blot lægge den hel på tallerknen.

Ferskner og is anrettes på tallerkner og drysses med fintrevet chokolade.

image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Frugt, Glutenfri opskrifter, Is, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>