Den grønne kasse fra Aarstiderne, uge 47 2012

Jeg har i perioder købt kasser fra Aarstiderne. For mig er det en luksus at få leveret økologisk frugt og grønt af god kvalitet lige til døren. Det er ved at være længe siden jeg sidst har købt hos dem, men for nyligt modtog jeg et brev fra dem om at hvis jeg tegnede abonnement på en valgfri måltidskasse, så kunne jeg få et mandolinjern eller en kogebog med i købet.

Jeg skyndte mig at sige ja tak og bestilte Den grønne kasse. Jeg har tidligere prøvet deres vegetarkasse, som jeg syntes var meget god, men jeg synes menuerne er for ens i kasserne set hen over en længere periode. Og da min kæreste hverken spiser feta, blå ost eller oliven, er den måltidskasse ikke oplagt til os. Den grønne kasse har basis i deres dogmekasse, der udelukkende indeholder grønt fra danske avlere og det tiltaler mig rigtigt meget at nedsætte transporten og fokusere mere på de grøntsager der er i sæson og som dyrkes her i landet. Samtidig er omdrejningspunktet i den grønne kasse at vi skal spise 80/20, altså 80 % plantebaseret føde og kun 20 % animalsk føde, da det er mere klimavenligt. Og da jeg ikke spiser specielt meget kød, er det et helt naturligt valg for mig at det blev den grønne kasse, jeg prøver i denne omgang.

Indholdet i ugens kasse

Kassen indeholder 3 måltider til 4 personer og koster 478 kr, der omregnet bliver til 40 kr pr. kuvert. Der er altid en ret med fisk, en med kød og en vegetarisk. Kassen bliver næppe en fast kasse hos os, da min kæreste ikke spiser fisk og jeg spiser ikke svinekød, som der er en del af i deres menuer. Men da det er muligt at se menuerne 1-2 måneder frem på deres hjemmeside, er det muligt at bestille efter hvilke menuer man kan lide.

I denne uge er der laks og kyllingelår i kassen og menuen ser sådan ud:

Alle råvarene og udførlige opskrifter ligger i kassen, så retterne er ret nemme at gå til.

Indholdet i kassen er:

 • Laksefilet-m skind Alaska 450 g
 • Kylling lår 4 stk 1100 g
 • Forårsrulledej fuldkorn 10 stk
 • Brune jasmin ris 500 g
 • Soja sauce 75 g
 • Bagekartofler 1,5 kg
  • Skiftekær Økologi
 • Gulerødder 1 kg
  • Billeslund A/S
 • Jordskokker 700 gram
  • Billeslund A/S
 • Rødbeder 700 gr
  • Billeslund A/S
 • Løg 600 g
  • Billeslund A/S
 • Hvidkål 1300 g
  • Tinggård Økobrug
 • Timian, 1 bakke, frisk
  • Danmark
 • Æbler Elstar, 5 stk
  • Danmark
 • Hvide champignon 200 gram
  • Danmark
 • Peberrod 135 g
  • Tinggård Økobrug

Hvis vi spiser alle grøntsagerne på de tre måltider og ikke medregner  kartoflerne i gruppen af frugt og grønt, så når vi op på 400 g frugt og grønt pr. person pr. måltid. Og det er jo en ret god hjælp til at nå de 600 g om dagen.

I denne uge er vi i huset to voksne og to små børn, der ikke spiser særligt meget aftensmad, så der er alt rigeligt mad til os til hele ugen i kassen. Jeg tror, jeg vil prøve at lave halv portion af retterne og så lave nogle andre retter af resten af kassens indhold. Jeg håber at få blogget om hvordan maden bliver i løbet af ugen.

Og forresten, hvis du ikke allerede er kunde hos Aarstiderne, men har lyst til at prøve en af deres måltidskasser, så kører de velkomsttilbud til nye kunder frem til 2. december, hvor man får enten mandolinjern eller kogebog med i købet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Alt det andet, Anmeldelser, Den nemme genvej, Kasser. Bookmark the permalink.

2 Responses to Den grønne kasse fra Aarstiderne, uge 47 2012

 1. Woop, woop! Billeslund A/S ligger i Gram hvor jeg er fra, så jeg ved præcist hvor markerne de grøntsager er dyrket på liggger!

  Må med skam melde at jeg dog aldrig har prøvet en grøntsagskasse fra Årstiderne, men jeg har tit savlet over deres hjemmeside. Er i tvivl med hensyn til leveringen, da jeg skal være hjemme for at de kan komme ind i min opgang med kassen… Kan ikke lige overskue det.

  • Jeg boede tidligere i en aflåst opgang og der fik de en nøgle af mig, så de kunne aflevere. Så behøvede jeg ikke være hjemme. Mon ikke også det kan lade sig gøre hos dig? :-)
   Jeg kan kun anbefale deres kasser. Især fordi det er super nemt. Og er der noget, der ikke er i orden i kassen, sender man dem bare en mail, så bliver det krediteret.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>