Cremet kartoffel-broccolipålæg

Jeg er tit i krise over hvad jeg skal spise på mit brød, da jeg ikke er specielt begejstret for kødpålæg og jeg prøver at skære ned på forbruget af ost. Så jeg er begyndt at lave forskelligt pålæg selv, helst smørepålæg.

Denne opskrift kan med fordel laves af lidt kolde rester af kartofler og grøntsager fra aftensmaden, eller grøntsagerne kan koges til formålet.

Balancen mellem den skarpe peberrod og det søde æblesmør er rigtig god og cremen er både god til voksne og børn, i madpakken, i sandwich, på rugbrød, knækbrød eller som dip.

Til ca. 300 g

200 g kogte kartofler

100 g kogt eller dampet broccoli

1 spsk apple butter eller æblemos

1 tsk revet peberrod

Alle ingredienserne køres sammen i foodprocessor til en ensartet masse. Bruges som pålæg eller som fyld i sandwich.

Rugbrød med cremet kartoffel-broccolipålæg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Frokost, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Mælkefri opskrifter, Pålæg, Stop spild af mad, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

4 Responses to Cremet kartoffel-broccolipålæg

  1. Yum, det lyder lækkert. Tror også det vil være godt med grønkål i. Det må jeg prøve :-)

  2. Genial idé.. Der er trods alt grænser for, hvor mange skiver ost man bør konsumere hver dag ;-)
    Jeg kan faktisk også rigtig godt lide krydret bønnemos i min sandwich!
    *Stine

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>