Bønnepure med hasselnødder og citron

Som variation til hummus og bønnemos, er denne pure med hasselnødder og citronskal et godt alternativ. Nødderne giver en fyldig og rund smag og citronskallen giver en skarp og frisk smag.

1 god portion

100 g tørrede kidneybønner eller 200 g kogte

50 g hasselnødder

50 g løg

1-2 dl olie + vand

Fintrevet skal af 1 økologisk citron

Bønnerne lægges i blød i rigeligt vand natten over. Vandet skiftes og bønnerne koges møre, ca. 30 minutter. Vandet hældes fra og bønner køler af.

Hasselnødderne ristes på en tør pande, til de begynder at skifte farve. Det fremhæver smagen. Sørg for at tage dem af inden de bliver for mørke, da de så kommer til at smage brændt. Lad dem køle af inden de skal bruges.

Alle ingredienserne køres i foodprocessoren til en ensartet masse. Reguler med væske hen ad vejen. Det er nødvendigt at skrabe ned fra siderne undervejs, så alle delene bliver pureret. Smag evt. til med en smule salt.

Spises på ristet brød, som fyld i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger.

Bønnepure med hasselnødder og citron på ristet rugbrød

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Pålæg, Spreads, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>