Bøger jeg læser

På denne side kan du se hvilke bøger jeg læser. Jeg giver dem 1-6 F, fuldstændigt subjektivt og ikke nødvendigvis med forklaring. Lad dig inspirere af titlerne og kom gerne med dine egne kommentarer til dem du har læst.

12/7-2012: Mette Finderup og Thomas Munkholt: Gemini

Bedømmelse: FFFF

En lille serie på seks bøger om forbyttede tvillingesjæle i parallelverdener, adskilt af ondskab. Det er fantasy i børnehøjde og bøgerne er kombination af almindelig bog og tegneserie, en meget interessant kombination, men til tider også en smule udfordrende, når man som læser er vant til at billeder i bøger er illustrationer og ikke en del af fortællingen.

Historien er velkomponeret og spændende, men det kan være svær at følge med i, hvis man ikke læser alle seks bind i træk, da der ikke er resume eller anden hjælp til læseren til at følge med. Selv læste jeg dem med måneders mellemrum, da jeg læste dem da de udkom og det var udfordrende at følge med i handlingen.

11/7-2012: L. J. Smith: Mørkets brødre. The vampire dairies, bind 1

Bedømmelse: FFF

Endnu en bog i serien af teenage-vampyrbøger. Og denne falder ikke ind under mine favoritter.

30/6-2012: Peter James: En smuk død

Bedømmelse: FFFFF

En velskrevet og spændende krimi der foregår i Sydengland. Dyster historie med omdrejningspunkt i nogle af de virkeligt grimme og morbide sider af underholdsningsindustrien. Heldigvis bliver bogen aldrig rigtigt grum, så den kan læses uden nattesøvnen bliver helt spoleret.

23/6-2012:  Stacia Deutsch og Rhody Cohon: Dragonball Evolution

Bedømmelse: F

Bogen er baseret på en film, der er baseret på mangategneserien. Og konceptet holder bare ikke. Historien er blevet flad og overfladisk og personerne er uinteressante. Bogen er vist kun for seriøse Dragonball fans. Der er helt sikkert gods i universet, men det bliver formidlet meget dårligt i denne bog.

21/6-2012: Camilla Stockmanm: Nyforelskelse og andre cykelstyrt – udvalgte ansigsttab

Bedømmelse: FFF

Bogen indeholder klummer fra 2002-2004. Jeg er ikke så begejstret for hendes klummestil, men bogen har alligevel charme, måske fordi mit ungdomsliv minder lidt for meget om det liv hun får beskrevet i sine klummer, med kiksede dates og andre krumspring i livet.

21/6-2012: Joyce Pool: Hilsen fra London

Bedømmelse: FFF

En ungdomsbog om hvordan misforståelser kan få fatale konsekvenser og om hvordan det kan være rigtigt svært at blive troet på, når man er af muslimsk afstamning og befinder sig i en verden der er tynget af frygten for terror.

Romanen veksler mellem to jeg-fortællere; den marrokanske dreng Jamal, kaldet Jim af klassekammeraterne og hans hollandske kæreste Sanne. Det er en meget interessant måde at veksle mellem synsvinklerne og bogen får point for at være eksperimenterende.

19/6-2012: Robert Dugoni: Kamp til stregen

Bedømmelse: FFFF

Amerikansk krimi med elementer fra CSI og lignende krimiserier. Den er på sine steder meget amerikansk, ikke mindst i plottet, men den er velskrevet og er god underholdning. Den var væsentligt bedre end jeg havde forventet og en roman jeg gerne ville læse videre i, i selv de mindste pauser i løbet af dagen.

15/6-2012: Sarah Ford: Til kamp mod dræbersneglen

Bedømmelse: FFFFF

Lille og letfordøjelig håndbog i hvordan man kommer dræbersneglene til livs. Bogen indeholder 50 gode råd og er krydret med masser af humor. Når du har brugt 10 minutter på at læse bogen, ved du hvordan du skal gå ud i nattens mulm og mørke og bekæmpe de slimede bæster og hvordan du skal fejre det bagefter.

15/6-2012: Peder Bundgaard: Sorte Hest

Bedømmelse: FF

Crime noir i meget klar Dan Turell. Men helt ærligt, hvis jeg vil læse Dan Turell, så vil jeg hellere læse hans egne bøger. Romanen kommer aldrig rigtigt i omdrejninger fordi den skal være så dyster og trist og plottet kører trægt og er kedeligt.

5/6-2012: Manu Sareen: Iqbal Farooq og Kronjuvelerne

Bedømmelse: FFFF

Om en rablende vanvittig familie af indisk oprindelse bosat på Indre Nørrebro. En opdateret udgave af Krummerne, med skøre påhit og underlige ideer. Midt i den kaotiske hverdag i en etnisk familie får de stjålet en abe i en dyrepark, kørt en mercedes ned med en gravko, brudt ind i Ungdomshuset, selvfølgelig mens det bliver ryddet, bekæmpet udspekulerede og pengegriske nazister og reddet kronjuvelerne. Og alt det andet de også når i løbet af de 200 sider bogen er.

Bogen er skrevet til de 8-12 årige, men alle vi andre kan også være med og den egner sig godt til højtlæsning. Anden bog i serien om Iqbal Farooq, men den kan sagtens læses selvstændigt. Og vores ligestillings- og kirkeminister kan bestemt andet end kedeligt politikersnak.

4/6-2012: Jennifer E. Smith: Den statistiske sandsynlighed for kærlighed ved første blik

Bedømmelse: FFFFF

Meget velskrevet og underholdende kærlighedsroman for unge, med tunge temaer til at gøre romanen spiselig og ikke kun kvalm. En bog jeg gerne vil bruge en aften på at se som film, en rigtig feel good love story og i følge forfatterens hjemmeside, er arbejdet med filmatiseringen i gang. Forfatterens eneste bog på dansk indtil videre.

2/6-2012: Alice Kuipers: Livet på køleskabsdøren

Bedømmelse: FF

Bogen er bygget op som små sedler på køleskabsdøren mellem mor og teenagedatter, der sjældent er hjemme samtidig. Ideen er meget sød, men den fungerer ikke for alvor i praksis, da dialogen bliver temmeligt amputeret af at de af og til mødes og sedlerne bliver kommentarer til noget vi ikke er blevet indviet i. Emnerne der bliver taget op er relevante for teenagere og deres forældre, men formen gør at bogen bliver overfladisk og ligegyldig. Forfatterens debut og hidtil eneste på dansk.

30/5-2012: Thomas Enger: Skindød

Bedømmelse: FFFF

En krimi med masser af personskildring, hvor man som læser bliver inddraget i hovedpersonen, Henning Juul. Den har sine svagheder, men giver alligevel lyst til mere. Planen er at der kommer seks bind i serien. De første to bind er udkommet.

23/5-2012: Troels Ørting: Operation Gamma 

Bedømmelse: FFF

En kriminalroman der både følger den operative chef fra rejseholdet, en narkotikasmugler og en al-Qaeda terrorist. Forfatteren har selv været operativ chef for blandt andet PET, Rejseholdet og Interpol København, så forfatteren kender til de områder han beskriver i sin roman. Forfatterens eneste roman.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook Like Button for Dummies