Blomkål-kartoffelsuppe

Denne suppe er meget fyldig og mættende. Jeg havde en god andefond i fryseren, kogt på skroget fra en sprængt and og suppen smagte næsten som kartofler med andesauce. Du kan styre smagen med din fond eller bouillon eller tilsætte krydderier efter smagspræferencer, da kartofler og blomkål i sig selv ikke smager af særligt meget.

Til 4 personer

100 g løg

500 g blomkål

600 g kartofler

7 dl god fond eller kraftig bouillon

7 dl vand

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker. Lad skrællen blive på kartoflerne, hvis ikke de er beskidte. Grøntsager og væske koges op og får lov at simre en lille time eller til kartoflerne er møre. Suppen blendes. Det gøres nemmest med en stavblender direkte i gryden. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag suppen til med lidt citronsaft og evt. salt og peber, alt efter hvor meget smag der er i din fond.

Serveres som den er eller top med sprødstegt bacon, croutoner eller spis godt brød til.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Mælkefri opskrifter, Suppe, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>