Anmeldelse af Økoradissen – Økologisk frugt og grønt lige til døren

Jeg bestiller jævnligt kasser fra Aarstiderne, men søger også efter alternativer. De fleste andre der leverer til døren, forhandler ikke økologiske varer eller har de samme varer i kasserne hver uge, så det er ikke så interessant for mig.

Men så faldt jeg over Økoradissen. Bag Økoradissen står Svend Skovsbøl Knudsen, der er uddannet økologisk gartner og har stået på torvet på Ingerslevs Boulevard i Aarhus i 20 år. Nu står han der ikke længere, men har valgt andre torvedage rundt omkring i Østjylland. Til gengæld leverer han nu økologisk frugt og grønt lige til døren forskellige steder i Østjylland, blandt andet her i Viby, hvor jeg bor. Det fremgår ikke helt klart af hjemmesiden, præcist hvor han leverer, man hvis man skriver til ham, svarer han ret hurtigt på om han leverer lige i dit område.

Alle hans varer er økologiske. Og han har fokus på lokale grøntsager, hvorfor hans udvalg følger årstiden. Han supplerer dog også med udenlandsk frugt og grønt, så det er muligt at få andet end kål og rodfrugter her henover vinteren.

Og hvordan fungerer bestillingen så? Man sender ham en mail og beder om at komme på mailinglisten. Så sender han hver torsdag en mail med ugens udvalg i et Excel-ark. Du udfylder i Excel-arket hvilke varer du ønsker og sender arket tilbage til Svend. Det er nemt og overskueligt og det fremgår tydeligt hvilket land varerne kommer fra. Så det er muligt at vælge danske grøntsager, hvis det er vigtigt for en. Han leverer til døren mandag, tirsdag eller torsdag, alt efter hvilken rute man bor på. Og det er ham selv der står og banker på døren med varerne, hvilket jeg synes giver en meget personlig tilgang til grøntsagerne. Godt nok er det ikke avleren selv der kommer med dem, men det er ham der har udvalgt dem og pakket dem, der afleverer dem med et smil.

Man kan betale kontakt ved leveringen eller via bankoverførsel inden for 8 dage og der ligger en faktura i kassen.

Økoradissen leverer også færdige kasser, så man ikke selv behøver vælge, hvad man vil have. For mig er det en rigtig god løsning, da jeg er rigtigt dårlig til at beslutte hvad jeg vil have, men til gengæld god til at blive inspireret ud fra hvad jeg har i huset. Man kan vælge mellem to størrelse kasser med blandet frugt og grønt. Hvor store de er og hvad de indeholder, fremgår ikke, men de koster henholdvis 150 kr og 250 kr. Jeg valgte at prøve den store kasse til 250 kr.

Stor kasse fra Økoradissen

Her er indholdet af kassen, som vejede omkring 12 ½ kg. Den indeholdt:

Små kartofler

Blå kartofler

Løg

Selleri

Pastinakker

Porrer

Rødkål

Jordskokker

Salat

Peberfrugter

Bladselleri

Artiskokker

Hvidløg

Bananer

Æbler

Appelsiner

Granatæble

Citroner

Lime

Økoradissen

Lækre og flotte grøntsager og frugter og uden en eneste plet.

Økoradissen uge 3

Meget høj kvalitet og virkeligt indbydende. Jeg havde nærmest ikke nået at får kassen ind i køkkenet, før mine døtre på 1½ og 3½ begyndte at tage for sig af grøntsagerne. Her min store datter med en kæmpe peberfrugt, som næsten er større end hende.

Rose med peberfrugt

Jeg er ret imponeret over det varierede udvalg i kassen og hvor meget der er. Mængderne svarer omtrent til Aarstidernes Ekstra Stor Mixkasse, der koster 320 kr. Jeg er dog ikke sikker på at Aarstidernes kasser er helt så tunge, for der var virkeligt meget i kassen. Selvom vi er en stor familie, der spiser mange grøntsager, er jeg faktisk ikke sikker på at vi kan nå at spise det hele på en uge. Men de grove grøntsager som rødkål, kartofler, løg, selleri og pastinakker kan holder sig et par uger i køleskabet, så vi skal nok nå at få det hele spist.

Jeg har valgt at vurdere i forhold til Aarstidernes kasser, da det er dem jeg kender og derfor det sammenligningsgrundlag jeg har. Og Aarstiderne er jeg rigtigt glad for. Læs min anmeldelser af deres kasser her og her.

Vurdering i forhold til Aarstiderne: Hos Aarstiderne kan man læse hvad der er i ugens kasser og man kan vælge den man bedst kan lide. Hos Økoradissen ved man ikke hvad der er i kassen, før den ankommer. Til gengæld kan man selv kombinere den kasse man ønsker, så man er sikker på kun at få de varer man kan lide og får brugt. Den mulighed får man ikke hos Aarstiderne. Hos Aarstiderne får man et nyhedsbrev med i kassen, hvor der står hvad den indeholder og forslag til opskrifter, så man kan bruge indholdet. Og der er omtale af mindre kendte grøntsager og frugter, så de bliver mere tilgængelige. Samtidig har de opbygget et kæmpe opskriftregister på deres hjemmeside, så det altid er muligt at finde en opskrift med de grøntsager, der er i kassen. Hos Økoradissen skal man have lidt mere kendskab til grøntsagerne selv eller søge information andre steder. Så det er kasser til de lidt mere modige og køkkenvante. Til gengæld er grøntsagerne og frugterne friskere, end de vanligvis er fra Aarstiderne. Og de er væsentlig billigere.

Forslag til forbedringer: En oversigt over kassens indhold inden man bestiller, kunne være en god ting, så man har en mulighed for at vurdere, om kassens indhold passer med hvad man kan lide eller tåle og man kan planlægge ugens menu efter indholdet. En indlægsseddel med oversigt over indholdet og ikke mindst hvilke lande varerne kommer fra, vil være rigtigt dejligt, så man ved lidt mere som sine varer. Opskrifter i kassen som inspiration vil også være en rigtig god idé og en stor hjælp til dem der ikke nødvendigvis er så gode til at finde på selv. Som det er nu, kræver kassen stor selvstændighed og kendskab til grøntsagerne og frugterne. Opskrifterne kan også med fordel lægges op hjemmesiden, så det er muligt at søge i de gamle opskrifter.

Jeg vil virkeligt anbefale at prøve Økoradissen, hvis du er så heldig at bo på en af hans ruter. Hver gang jeg har taget nogle af grøntsagerne frem i løbet af ugen, har jeg nydt hvor lækre, friske og sprøde de var. Jeg har bestilt den lille kasse til i dag og er spændt på om den lever op til det høje niveau fra sidste uge. Men mon ikke den gør? :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Anmeldelser, Kasser. Bookmark the permalink.

10 Responses to Anmeldelse af Økoradissen – Økologisk frugt og grønt lige til døren

 1. Anne says:

  Hvor ser det lækkert ud!
  ..og perfekt timet, at du lige skrev en anmeldelse nu. ;) Jeg overvejede nemlig at bestille derfra, men syntes det ville være rart at vide en smule mere om indhold og kvalitet.
  Men det ser jo godt ud.

 2. Lotte says:

  Det er nemlig et rigtig godt tip! Jeg har i lang tid ledt efter et mere lokalt alternativ til Årstiderne, så da jeg læste om det her, skyndte jeg mig straks at bestille min første kasse, som kom i går. Det var virkelig et lækkert udvalg og god kvalitet til rigtig gode priser, så tak for anmeldelsen! :-)

 3. heidi says:

  Jeg siger også tak for anmeldelsen – havde du ikke skrevet om ham, så havde jeg aldrig opdaget at han solgte i Viborg området. Jeg har allerede købt hos ham et par gange nu og har været meget tilfreds. Især fordi han har nogle ting man ellers ikke ser i supermarkederne i øko-version :-)

  • Hvor er det dejligt at høre at andre kan bruge min anmeldelse. Jeg synes absolut han fortjener noget omtale, så hans varer kan komme ud til endnu flere kunder.
   Min datter på 3½ har lært at når det er mandag, så kommer Grøntsags Svend med lækre varer til os :-)

 4. Marianne says:

  Jeg har fået leveret frugt og grønt fra Økoradissen i et år nu, og jeg bliver stadig begejstret. Jeg har endnu ikke været utilfreds med noget! Kan klart anbefales :)

 5. Jane says:

  jeg bor desværre uden for hans område, men overvejer at opstarte med noget ligende her hvor vi bor, så dejligt at høre hvad der er vigtigt for jer der bruger ham, hvor lang tid er man om at bruge indholdet? får i levering hver uge eller hver anden? er selv mor til 2 og synes jeg køber frugt og grønt hele tiden hver gang jeg ser en forretning, så det kunne være rart ikke at skulle tænke på det hele ugen!

  • Det svinger meget, hvor hurtigt vi spiser en kasse. Men som regel bestiller jeg hver uge, så vi altid har frisk frugt og grønt i huset. Og ja, det sparer os for mange kilos slæb hjem. Det gode ved hans leveringer er også at jeg selv kan sammensætte min kasse, hvis der er noget særligt jeg gerne vil have eller bestille ekstra af nogle ting. Vi køber altid ekstra kartofler og gulerødder, da vi spiser rigtigt meget af det her i huset.
   Jeg håber du får noget op at køre i dit område. Vi nyder det hver eneste uge og har slet ikke behov for at købe frugt og grønt andre steder efter vi er begyndt at handle hos ham.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>