Anmeldelse af Aarstidernes Grønne kasse, uge 47 2012

Efter en uge med Aarstiderns grønne kasse, er her min fuldstændigt subjektive oplevelse af maden. Kommenter meget gerne, hvis du har egne erfaringer med kassen eller nogle af de andre kasser fra Aarstiderne.

Jeg lavede alle dage halv portion, da vi var to voksne til måltiderne. Vores to små piger på 3 og 1½ år spiser så svingende mængder, at jeg ikke beregner måltider til dem. Normalt laver vi lidt større portioner end vi kan spise, så der er en rest til madpakken dagen efter.

Dag 1: Stegt laks med kartoffelkompot og rødbede-æblesalat

Den første ret var med laks, kartofler og  rødbeder. Opskriften var rigtigt nem at følge og resultatet blev lækkert. Kartoflerne var anderledes end den vanlige kartoffelmos og det smagte rigtigt godt. Det kan jeg godt finde på at lave en anden gang. Rødbedesalaten var lækker og sprød og passede godt sammen med kartoflerne og fisken. Jeg kogte rødbederne lidt længere end angivet i opskriften, men ellers fulgte jeg opskriften ret nært.

Der stod i opskriften at man skulle gå fisken efter for ben og det var ret godt, for der var RIGTIGT mange ben i fisken. Da jeg ikke har en laksetang, brugte jeg en ganske almindelig pincet og brugte ret lang tid på at fjerne alle benene. Hvis det ikke havde stået i opskriften, havde jeg serveret en fisk der var nærmest uspiseligt grundet de mange ben. I opskriften stod der at hvis man ikke spiser fisken første dag, skal den fryses ned. Men på pakken stod der at fisken havde været frosset og ikke måtte fryses ned igen. Det virkede ikke helt troværdigt, at der kom to forskellige meldinger med råvarerne. Jeg valgte at fryse halvdelen af laksen ned, da vi kun var to til middagen.

Der var lige nøjagtigt nok, men hovedsageligt fordi vi ikke var så sultne.

Dag 2: Ovnstegte kyllingelår med jordskokker og timian

Opskriften var nem og overskuelig at følge. Jeg gav kartoflerne og kyllingen lidt længere tid end angivet i opskriften, men ellers fulgte jeg den ret slavisk. Det var en god og saftig kylling, kartoflerne stod godt sammen med jordskokkerne, som jeg ellers ofte synes kan blive lidt gennemtrængende og det var en spændende råkost med dressing, der vakte mindelser om agurkesalat.

Vi undrede os dog lidt over at opskriften skulle være udviklet af en kok. Hos os er grøntsager i et fad med kylling oven på, det vi laver, når vi ikke kan finde på andet og det skal gå stærkt. Men det smagte godt.

Vi spiste det hele op og kunne sagtens have spist mere.

Dag 3: Forårsruller med lun rissalat og sojadressing

Opskriften var, som de andre dage, meget nem at følge. Jeg snittede grøntsagerne tidligere på dagen, så det var nemt for mig at lave forårsrullerne, selv med trætte børn om fødderne. Jeg brugte lidt ekstra soya fra køkkenskabet, for at give smag nok. Men ellers var smagen rigtig god. Dog syntes jeg at der manglede proteiner i retten. En bakke bønnespirer som supplement til champignonerne, havde gjort underværker. Jeg syntes det rå hvidkål ovenpå risene virkede lidt mærkeligt. Og så var mængden af hvidkål ret voldsom.

Meget overraskende nok spiste vi ikke op, selvom vi havde en pige på 1½ år, der var meget sulten, så der var en portion til madpakken dagen efter.

Samlet synes jeg det var nogle gode og nemme opskrifter og der var smagsvarianter i alle opskrifterne, som var nye i vores køkken. Og så var jeg overrasket over at det faktisk var muligt at bruge alle grøntsagerne i kassen i løbet af kun tre måltider, ikke mindst fordi dogmekassen, som udgør grøntsagerne i måltidskassen, bliver omtalt til at række til 3-5 personer. Men det understreger nok hvor meget 600 g frugt og grønt om dagen faktisk er. Jeg så på et tidspunkt en udregning der viste, at hvis man er fire i familien, der skal have 600 g om dagen, så skal man købe 16-17 kg om ugen. Det er altså meget!

Råvarekvaliteten: Alle grøntsagerne var friske og lækre og der var ikke en eneste plet. Jeg synes det er lækkert med grøntsager, som er i sæson, hvilket de nødvendigvis er, når de er en del af dogmekassen. Laksen var fast og lækker, til trods for den havde været frosset ned og tøet op igen, da den blev leveret. Kyllingen var fast og mør og smagte rigtigt godt. Jeg var i det hele taget rigtigt godt tilfreds med kvaliteten i kassen.

Fordele ved kassen: Opskrifterne er meget, meget nemme at gå til og menuen er planlagt, så alle råvarerne bliver brugt. Det eneste der ikke blev brugt helt op, var peberroden, men det kan heldigvis holde sig i et godt stykke tid i køleskabet. Det har været dejligt at slippe for at skulle tænke på hvad jeg skulle lave af mad de sidste tre dage og det har været grøntsager, der har krævet et minimum af rensning, så der har været et meget lille spild. Og gulerods- og løgskræller, har jeg gemt i fryseren til at koge fond på. Mindre spild og mere smag :-)

Ulemper ved kassen: Måltiderne var ikke helt så store, som vi er vant til. Vi plejer at spise til vi er mætte og som regel er der også en portion til madpakken dagen efter. Her spiste vi op og havde lyst til en skive brød hurtigt efter måltidet. Vi spiser måske lidt mere end gennemsnittet, men jeg synes alligevel mængderne var lige i underkanten. Og så er det en ulempe for vores familie, at der altid er fisk i, da min kæreste ikke spiser fisk, ligesom det er en ulempe for os at der ofte er svinekød i, da jeg ikke spiser det.

Vil jeg købe kassen igen? Måske. Det smagte godt og det er en rigtig god løsning i perioder, hvor vi enten har meget travlt eller hvor jeg bare er helt og aldeles idéforladt i forhold til hvad vi skal have at spise til aftensmad. Og hvem kender ikke det? Det er en stor luksus at alle ingredienserne til måltiderne bliver leveret lige til døren og ikke mindst at de alle er økologiske.

Da jeg kun havde lavet halv portion alle dagene, havde jeg halvdelen af kassen tilbage. Resterne af kartoflerne, champignon, løg og timian smed jeg i en römertopf sammen med kyllingen og fik en lækker ovnret, der var rigeligt stor til fire personer. Jeg lavede en ekstra portion forårsruller med bønne- og linsespirer og en smule Soy4You, så der var masser af proteiner og resterne af jordskokker, rødbeder, hvidkål, gulerødder og æbler blev til forskellige råkostsalater nogle dage i træk.

Jeg er blevet inspireret til at købe deres dogmekasse igen og i den kasse følger der nogle af de samme opskrifter med, som i Den grønne kasse, så hvis jeg har lyst til at lave de samme retter, er det ret nemt at gå til.

Jeg kan samlet klart anbefale kassen, med masser af grøntsager og gode og nemme opskrifter.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Alt det andet, Anmeldelser, Kasser. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>