Andestegte kartofler

Julen er højtid for and og de fleste ænder kaster masser af fedt af sig, når de bliver stegt. Gem endelig fedtet, da det er genialt at stege i. Prøv eksempelvis at råstege kartofler i andefedt. Så får kartoflerne smag fra anden og du sparer på de indkøbte fedtstoffer.

Kartofler renses. Lad skrællen blive på, hvis den er pæn. Skæres i tynde skiver, små tern eller stave. Jeg brugte min foodprocessor og skar dem i tynde skiver. Smelt andefedtet på en varm pande og steg kartoflerne i det. Der skal være nok fedtstof til at kartoflerne bliver stegt gyldne og ikke bliver tørre. Husk at røre jævnligt i kartoflerne, så de ikke brænder på og så de bliver stegt på alle sider. Smag til med salt og server. Da retten er lidt tung i det, er det en god idé at servere salat eller andre grøntsager til.

Andestegte kartofler

Prøv at variere ved at tilsætte forskellige rodfrugter, eks. selleri eller pastinakker.

Fedt fra andre fugle, eks. kylling eller kalkun kan også bruges.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, And, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Mælkefri opskrifter, Stop spild af mad. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>