Ærtepuré med bønner og persille

Jeg havde en god portion dampede ærter i overskud fra aftensmaden og dem tryllede jeg om til en lækker spread, med en god portion kogte bønner som proteiner, toppen af en persillerod for smagen og hasselnødder for smag og fylde. Spreaden er meget mild i smagen, men vil du have mere spark i den, så smag til med chili, spidskommen,  cayennepeber, karry eller muskat. Du kan også tilsætte frisk mynte eller citronmelisse. Prøv dig frem og find den smagsvariant du bedst kan lide.

1 stor portion

225 g optøede ærter

200 g kogte butter beans eller andre hvide bønner

50 g hasselnødder

1 persillerodstop eller ½ bundt persille

½-1 dl olivenolie

Citronsaft og (urte)salt

Persillerodstop eller persille hakkes groft, brugt også stænglerne, da der er rigtigt meget smag i dem. De kommes i  foodprocessoren med nødderne og en smule olivenolie og hakkes groft. Bønner og ærter kommes i og det hele køres til en ensartet masse. Reguler konsistensen med olie og evt. en smule vand. Smag til med (urte)salt og citronsaft.

Spis det som pålæg, fyld i sandwich, som tilbehør til kogte grøntsager og stegt eller grillet kød eller som dip til grøntsagsstænger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Pålæg, Spreads, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ærtepuré med bønner og persille

  1. Lene Luffe says:

    Hvad er optåede ærter?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>