Æble-rosmarinmarmelade

Frugt og krydderurter er gode makkere, der desværre er alt for overset. Her er en opskrift på æblemarmelade med rosmarin. Mynte og citronmelisse er også godt i marmelader.

3-4 glas

1 grydefuld æbler

1 spsk frisk rosmarin

Sukker

Atamon

Æblerne skrælles og kernehus fjernes. Kommes i en gryde med sukker og koges op, mens der røres ofte. Når det koger, skrues ned på laveste blus og marmeladen koger til æblerne er kogt ud. Smages til med sukker. Rosmarinen hakkes fint og røres i marmeladen lige inden den tages af blusset. En anelse atamon tilsættes for at forlænge holdbarheden. Hældes direkte på skoldede, atamonskyllede glas, der lukkes stramt med det samme.

Mængden af sukker afhænger af æblesorten og hvor sødt du kan lide din marmelade. Prøv dig frem, men start med en smule sukker, da det er nemmere at tilsætte mere sukker end at fjerne det igen.

Rosmarinsmagen træder frem når marmeladen har fået lov at trække en dag eller to.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Frugt, Marmelade, Pålæg. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>