Om bloggen

Jeg er en meget madglad pige og jeg bruger oceaner af tid i køkkenet på at eksperimentere og afprøve ideer.

Jeg abonnerer ikke på nogen bestemt madreligion, men lader mig inspirere af alle typer opskrifter og låner gerne stakkevis af kogebøger på biblioteket, for at finde inspiration til nye retter, jeg skal prøve. Dog har jeg valgt at sortere svinekød helt fra i min kost og jeg prøver så vidt muligt at lave retter uden sukker, da jeg tydeligt kan mærke hvordan min krop bliver påvirket negativt af det raffinerede sukker.

Jeg eksperimenterer med opskrifter der kan indgå i en gluten-, mælke- og sukkerfri kost, da jeg synes det er spændende og der er mange der har opfordret mig til at lave kostplaner til dem der har lyst til eller behov for at finde ud af, om det har en gavnlig effekt på deres familie at fjerne de fødevarer fra kosten. Derfor finder du en del opskrifter herinde, hvor jeg har fundet på alternativer til at bruge mælk og glutenholdigt mel.

Jeg bruger mange grøntsager, hovedsageligt årstidernes danske grøntsager og som udgangspunkt er min kost med fuldkorn og så økologisk som muligt.

Til hverdag laver jeg mad til familien, der består af to voksne og 1-4 børn, så retterne er afprøvet af både børn og voksne.

På siden her finder du alle typer opskrifter, alt fra morgenmad, frokost, aftensmad, tilbehør og salater til desserter, kager og snacks.

Jeg er glad for udfordringer, så hvis du mangler en opskrift, så skriv til mig, så kan det være jeg kan lave noget der lever op til dine behov.

Jeg kan kontaktes på mail fenjasmad (at) fenja.dk

8 Responses to Om bloggen

  1. Joanna Kronborg says:

    Glæder mig til at følge din blog:-)

  2. Stig Møller Carlsen says:

    Tillykke med din nye blog. Bliver spændende at se hvad du finder på… Gerne noget med lige så meget smæk på smagen som der er smæk på din favoritmusik!

  3. Anette Tandrup says:

    Kære skønne Fenja.
    Kom lige forbi din smukke blog, og vil finde tid til at prøve nogle af dine opskrifter af, her er der jo nok at lave mad til :)
    Fedt projekt. :) Anette

  4. Hej Fenja.

    Jeg vil gerne sende dig en invitation til vores netværk hos http://www.madmedier.dk, men kan ikke lige finde en kontaktmail på din blog.

    Kontakt mig hvis det har din interesse :)

    /Kristina

  5. Anna says:

    Hej

    Har du en e-mail, jeg kan kontakte dig på?

    Vh Anna

  6. Hej Fenja

    Så er det din tur til at deltage i madstafetten på min blog :)

    Send gerne en kort, bekræftende mail retur, så jeg ved at du er klar til at gå i gang :)

    Jeg glæder mig til at se, hvad du får ud af dine 5 råvarer!

    Venlig hilsen Nina/Kunster på køkkenbordet

  7. fenja says:

    Hej Fenja,
    jeg har fået din internetadresse i fødselsdagsgave af min søster, da jeg selv er meget glad for at lave mad og du og jeg sjovt nok har samme navn. :) Jeg ved ikke om det sker ofte for dig, men jeg har aldrig mødt nogen med samme navn. Så jeg ser frem til at kigge rundt på din blog og afprøve dine opskrifter eller omforme dem til nye retter.
    Jeg har afprøvet mine kræfter med glutenfrit mad, da jeg i 2 år troede jeg var allergisk overfor hvede, men har nu for et par måneder siden fået besked fra lægen, at det faktisk er en gærintolerance jeg har. Det er helt nyt for mig og jeg føler mig stadig lidt lost i feltet, så hvis du ved noget om eller har lyst til at afprøve hvordan jeg kunne bage gærfrie rundstykker/brød, ville det bare være dejligt.:)
    Held og lykke frem over,
    fenjaiske hilsen! :)

    • Hej selv Fenja :-)

      Nej, møder ikke så ofte andre med navnet. Men mødte en der har en datter på 3 den anden dag :-)
      Jeg ved ikke så meget om gørintolerance, andet end at det er en forbistret svær størrelse. Jeg har læst mig til at der er gærsporer i svampe, i surdej, i øl og vin, eddike, vitaminpiller, tørret frugt, soyasauce, overmoden frugt, sort te, oste, alt med malt, yoghurt, tofu og uskrællede frugter og middagsrester der er mere end 48 timer gamle.
      Der skulle ikke være problemer med bagepulverhævet brød. Jeg har endnu ikke eksperimenteret med at bage med bagepulver, ud over de glutenfrie opskrifter jeg har liggende på bloggen, men jeg har tænkt på at jeg skal prøve det.

      Jeg har en bog stående der hedder Fødevareallergi & Intolerance og den synes jeg er rigtig god, fordi den gennemgår forskellen på allergi og intolerance og er meget grundig i sin gennemgang af alle kendte allergener og hvad man kan bruge i stedet for problemfødevarer.

      Jeg håber du finder noget du kan bruge herinde. Og kom endelig med kommentarer undervejs.

      Hilsen Fenja

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook Like Button for Dummies